Jak usunąć konto Duolingo

0
658

W dzisiejszym świecie podróżowanie stało się całkiem łatwe. Już jutro możesz wsiąść do samolotu i polecieć w dowolne miejsce na świecie. Jedynym problemem, który interesuje wszystkich podróżników jest to, jak mogą się porozumieć z obywatelami innych krajów, jeśli nie znają języków międzynarodowych. W takim przypadku dobrym rozwiązaniem jest nauka kolejnego dodatkowego języka, otworzy to przed Tobą wiele nowych możliwości i pozwoli na samorozwój. Jednym z nieopłacalnych rozwiązań, w tym przypadku, jest darmowa platforma do nauki języków obcych i tłumaczeń crowdsourcingowych Duolingo. Co jednak, jeśli nauczyłeś się już wszystkiego, co chciałeś i usługi tej firmy nie są Ci już potrzebne?

Jak można usunąć swoje konto i dane?

Zawsze możesz usunąć swoje konto i wszystkie informacje osobiste na Duolingo. Należy pamiętać, że ta decyzja będzie ostateczna. Nie będziesz w stanie odzyskać swojego konta po jego usunięciu. Aby to zrobić, będziesz musiał:

  • Przejdź do Duolingo Drive-Thru i wybierz “Usuń dane osobowe“, który jest duży czerwony przycisk na dole strony
  • Sprawdź swój e-mail, Duolingo wyśle do Ciebie e-mail potwierdzający Twoją decyzję.
  • Musisz kliknąć na link w środku, aby potwierdzić, że chcesz usunąć swoje konto
  • Masz 7 dni na zmianę zdania i reaktywację konta.
  • Twoje konto będzie nieaktywne od momentu weryfikacji, ale list będzie zawierał również link do reaktywacji konta. Za pomocą tego linku możesz reaktywować swoje konto tylko przez 7 dni
  • Po 7 dniach, Twoje konto zostanie usunięte i otrzymasz kolejną wiadomość e-mail od Duolingo potwierdzającą tę czynność.

Należy również pamiętać, że jeśli subskrybowałeś Duolingo Plus za pośrednictwem aplikacji na Androida lub iOS, usunięcie konta nie spowoduje zawieszenia opłat, ponieważ są one zarządzane przez Apple lub Google.

Jak dezaktywować lub reaktywować konto Duolingo

Możesz również dezaktywować swoje konto zamiast je usuwać. Będzie to oznaczało, że wszystkie Twoje konta pozostaną nieaktywne i nie będziesz mógł pisać na forum. Ale Twój email i wszystkie inne informacje zostaną zarchiwizowane i nikt inny nie będzie mógł się zarejestrować używając Twoich danych. Aby dezaktywować swoje konto musisz :

  • Musisz zalogować się do Duolingo specjalnie przez przeglądarkę komputera. Nie możesz dezaktywować swojego konta za pomocą aplikacji mobilnej.
  • Zaloguj się do Duolingo, aby otworzyć swoją stronę główną
  • Kliknij na swoją nazwę użytkownika w prawym górnym rogu
  • Kliknij “Ustawienia” z menu rozwijanego
  • Przewiń w dół i znajdź przycisk “Wyłącz moje konto“.
  • Kliknij na nią i potwierdź dezaktywację

Aby reaktywować swoje konto, musisz się tylko zalogować. Wszystkie zapisane dane powinny zostać przywrócone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here