Jak mieć kilka kont w serwisie TikTok

0
295

W dzisiejszym świecie możesz stać się sławny, używając jedynie swojego telefonu i własnego talentu. Możesz zostać blogerem lub influencerem. Jedną z aplikacji, dzięki której można szybko zdobyć publiczność i pokazać wszystkim, co się potrafi, jest TikTok. Jest to niezwykle popularna aplikacja wśród młodych ludzi. Jej istota polega na tym, że tworzysz krótkie filmiki, często do muzyki, i dzielisz się w nich tym, co Cię nurtuje lub po prostu tworzysz treści dla zabawy. Aplikacja TikTok na telefony pozwala także na tworzenie wielu profili i przełączanie się między nimi.

Jak dodać konto do aplikacji TikTok

Jeśli już zdecydowałeś, że potrzebujesz dodatkowego konta TikTok, lub jeśli na przykład znajomy poprosi Cię o zalogowanie się na jego konto za pomocą telefonu, możesz to zrobić szybko i łatwo na dwa sposoby. Aby to zrobić, potrzebujesz:

  • Przejdź do swojego konta, a następnie kliknij na swoją nazwę użytkownika, w rozwijanym menu możesz przełączać się między dodanymi kontami. Pod nimi znajduje się przycisk “Dodaj konto”, wystarczy go kliknąć i zalogować się na dodatkowe konto lub zarejestrować nowe.
  • Aby założyć drugie konto, przejdź na swoją stronę, a następnie kliknij przycisk Połączenie z menu w prawym górnym rogu aplikacji. Przewiń menu do najwyższego z nich i wybierz przycisk “Przełącz konto”. Kliknij go, a następnie zmień swoje konto na takie, przy którym znajduje się czerwony znacznik wyboru. Ponadto na dole znajduje się przycisk “Dodaj współpracownika”, który umożliwia dodanie dodatkowego współpracownika.

Jak usunąć swoje konto TikTok

Jeśli zdecydujesz, że nie potrzebujesz kolejnego konta, zawsze możesz je usunąć. Ale uwaga: spowoduje to całkowite usunięcie konta i wszystkich informacji o nim. Jeśli chcesz tylko usunąć je z telefonu, możesz się po prostu wylogować. Ponadto, jeśli używałeś TikTok tylko do oglądania filmów i nie zarejestrowałeś tam swojego konta, po prostu usuniesz aplikację z telefonu. Powinieneś także wykonać kopie wszystkich pobranych filmów, aby nie stracić ich na zawsze. Jeśli nadal chcesz całkowicie usunąć swoje konto i wszystkie informacje o nim, musisz:

  • Otwórz aplikację TikTok i stuknij przycisk profilu “Ja” w prawym dolnym rogu aplikacji
  • Następnie użyj punktów trasy w prawym górnym rogu, aby otworzyć menu
  • Wybierz opcję “Zarządzaj moim kontem“, a następnie stuknij “Usuń konto” w dolnej części ekranu
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie i ponownie naciśnij przycisk “Usuń konto”, aby potwierdzić swoją decyzję.

Twoje konto zostanie wówczas dezaktywowane. Będziesz mieć 30 dni na ponowną aktywację konta. Aby to zrobić, wystarczy się zalogować. Po upływie 30 dni Twoje konto zostanie trwale usunięte i nie będzie można go odzyskać.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here